herbababa 2015.01.05. 12:35

Méretek

Tegnap lemértem a testem kényes pontjait :)

Íme:

  • Derék: 87
  • Csípő: 101
  • Comb: 59
  • Kar: 33
  • Mellkas: 96

Innen szép nyerni :)

Egyelőre fokozatosan haladok, mert közben még szoptatok is.

10898140_1601548843389913_2359584932900826403_n.jpg

 

10919033_1601548853389912_5692735814178133577_n.jpg

Mivel stresszevő vagyok, ahogy már többször írtam, ezért az elmúlt hónapokban elég rendes kilengéseim voltak. A helyzetemet, és a körülményeket jól tükrözi, hogy a pajzsmirigyalulműködésem is nagyon durva túlműködésbe csapott át, és most vissza megint alulműködésbe. A vitaminokat kihagytam pénzügyi dolgok miatt, csak arra figyeltem, hogy a gyerkőcnek legyen meg minden, ami kell. De szeretnék visszaállni, és úgy döntöttem, jobban fogok figyelni magamra.

Már reggel elkezdtem, és a szokásos: aloe, shake, sok-sok folyadék kombóval indítottam a napot. Aztán ebéd, uzsonna, vacsora, de mindent mértékkel, és normális adagban. Csak este álltam a mérlegre, nemsokára centiket is mérek majd, hogy lássam, ha elindul a változás. Sokat híztam sajnos, és nem előnyömre változtam, így szeretném visszanyerni a régi formám.

Céljaim:

  • Jelenleg 72,6 kg vagyok, és a 60 kg-ot szeretném elérni, normális életmóddal, nem lemondással.
  • Szeretném, ha a jóga megint az életem része lehetne, ezt egyelőre még nem látom, hogyan kivitelezem a két gyerek mellett, de ezt is felvettem a célok mellé.
  • Napi 1 óra séta beiktatása (talán a pici mellett ez reálisan megvalósítható).
  • Folyamatos dokumentáció, hogy lássam, haladok-e, merre, és visszacsatolást kapjak :)

 

Megszületett a kicsi, viharosan, de annál egészségesebben jött a világra. Pár naposan már emelgette a fejét és fókuszált. Ha nem lenne már egy gyerekem, nem is hinném el, hogy van ilyen. Nagyon erős, és jól fejlett baba. Szépen hízik. 

Az étkezésemen nem változtattam, néha vannak kilengéseim a nehéz napokban, mert stresszevő vagyok, ez nem kétség :) Picit kellett alakítanom a szoptatás miatt, hogy teljesen tejmentes legyen az étkezésem, emiatt megemeltem a kalcium fogyasztásom.

  • Reggeli: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1 vagy 1,5 dl vízbe, 3 csapott kanál Herbalife shakepor vízzel és rizs/zabtejjel. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, 1 Herbalife kalcium, C vitamin. 
  • Tízórai: teljes kiőrlésű kenyér, felvágott, zöldségek.
  • Ebédnél figyelek, hogy ne maradjanak el a következő vitaminok:  egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, 1 Herbalife kalcium. Amúgy az ebéd, mivel én főzök: hús/hal, köret (rizs, krumpli, hajdina, köles stb.), főtt/párolt zöldségek. Az édességet nagyon kívánom így mindig van nasi.
  • Uzsonna: változó nagyon: szendvics, nasi, műzli stb. 
  • Vacsoránál ugyancsak figyelek, hogy a vitamin ne maradjon el: Herbalife multivitamin, Herbalife rosttabletta, Herbalife halolaj kapszula, Herbalife kalcium. És vagy hasonlóan eszek, mint ebédre, vagy egy kását eszünk a nagytesóval (tejbegríz növényi tejjel, köleskása, hajdinakása stb.)

Egyelőre nem gondolok fogyókúrára, illetve gondolni gondolok, csak még halasztom a szoptatás miatt.

Elég nehéz időszakon mentünk keresztül, és én is sokszor csak a kis családomra figyeltem, magamra nem. Volt, hogy hosszabb időszakokra elhanyagoltam a shake-t, az aloe-t, és a vitaminokat sem tudtam figyelmesen bevenni, mert a görcsök és a hasfájásom miatt 3x2 magne B6-t kellett szednem. Nagyon magam alatt voltam, és ezt nem voltam hajlandó beismerni, mert azt hittem, ha nem veszek tudomást róla és csak a jóra koncentrálok, akkor azt vonzom be az életembe, de nem így történt. Aztán egyszer beismertem valakinek, aki nem is áll olyan közel hozzám, hogy hullámvölgyben vagyunk, és aztán valaki, akiről azt gondoltam, hogy egyszerűen nem tud pozitívan gondolkodni, és ezért vonzotta be korábban a sok rosszat, azt mondta, hogy az még neki is sok lenne, ami velünk hétről hétre történik, és ezután már hangosan is ki mertem mondani, hogy ez már túl sok, túl sok, ami az elmúlt időszakban velünk történt, hogy nincs megállás, és nincs felfelé ívelés.

És akkor valami változott, nem tudom, mikor és hogyan, de egyszer csak elkezdtem a picire figyelni a pocakomban, és visszatértem a korábbi elképzeléseimhez, vagyis, hogy nem csak a gyerkőcnek készítem el a reggeli shake-t, hanem magamnak is. Ha kihagyok valami miatt 1-2 napot, rögtön megérzem, és a pici is a pocakomban, de ha rendesen betartom, amit elterveztem, akkor sokkal jobban érzem magam. Tehát most, amire újra figyelek:

  • Reggeli: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1 vagy 1,5 dl vízbe, 2 kanál Herbalife shakepor+ kb. 2 vagy 2,5 dl vízzel + 1 doboz joghurttal. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, 1 Herbalife kalcium, C vitamin. (Előfordul, hogy megiszom reggelente egy herbalife teát, ha csak 1-2 órát sikerült aludni, ez nagyon sokat segít, és legalább nem kívánom a kávét utána egész délelőtt, ami meg csak megkötné a vizet, amiből amúgy is néha elfelejtek eleget inni a munka közben.)
  • Tízórai: most, hogy tobzódunk a friss gyümölcsökben, sokszor eszem barackot, dinnyét, szedret vagy málnát stb., vagy teljes kiőrlésű dolgokat zöldségekkel.
  • Ebédnél figyelek, hogy ne maradjanak el a következő vitaminok: Herbalife multivitamin, Herbalife rosttabletta, Herbalife halolaj kapszula.
  • Mindig uzsonnázom valamit, ki sem bírnám anélkül :)
  • Vacsoránál ugyancsak figyelek, hogy a vitamin ne maradjon el: Herbalife multivitamin, Herbalife rosttabletta, Herbalife halolaj kapszula, Herbalife kalcium.
  • Mindezek között a terhesség és a görcsök miatt 3x2 magne B6 tablettát szedek, és most már vasat is.

Még továbbra is nyolc órában dolgozom, amit már nagyon nehezen viselek, mert valahogy ez a terhesség jobban megvisel, mint az előző. Lehet, hogy a meleg meg a frontok miatt, de ha nem figyelek a megfelelő vízbevitelre, néha nehezen veszem a levegőt, és két óra ülés után már úgy érzem, mintha szétrugdostak volna, és úgy megyek ki a mosdóba, mint a terhes anyukák (tudom, mert terhes vagyok, de ez a járás az előző terhességemre nem volt jellemző). A picike ugyanis nagyon aktív a pocakomban, és a rúgásokból ítélve nagyon erős :) Nagyon bízom benne, hogy szeptemberig bent marad, most ez a legfontosabb, hogy hízzon és növekedjen odabent, hogy egészséges, okos és szép kisbaba születhessen :-)

Sajnos először rajtam kívül álló okok miatt, aztán meg akaratgyengeségből, de nem sikerült tartani a szépen felépített teljes programot.

Amire nagyon vigyázok, hogy a reggeli mindig megmaradjon: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1 vagy 1,5 dl vízbe, 2 púpozott kanál Herbalife shakepor+ kb. 2,5 dl vízzel + 1 doboz joghurttal. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, C vitamin. Ez a része nagyon fontos a napnak, ha a shake kimarad, estére már másként érzem magam, így ez 1-2 nap kivételével elmaradhatatlan nálam.

Aztán a vitaminok bevételére is legalább ennyire figyelek: ebéd és vacsora tájt még jön 1-1 Herbalife multivitamin, Herbalife rosttabletta, Herbalife halolaj kapszula. Mindezek között a terhesség miatt 2x1 magne B6 tablettát szedek.

Ma pedig egyeztetve a Herbalife dietetikus tanácsadómmal kalcium tablettát is fogok szedni, 2x1-et.

Ha valamit változtatnék a programon, megírom. Ami még fontos lehet, hogy az életem mostanság nagyon feldúlt, sok negatívum próbálja mérgezni, ennek ellenére a baba értékei, a vizsgálatok eredményei egyelőre nagyon jók. Sokszor eszembe jut, hogy mennyire nem kapja meg ugyanazt a figyelmet a bogyóka a pocakomban, mint az első kisbaba, és ha lehet ezt fokozni, milyen sok negatívumnak van kitéve, ezért az is jó érzéssel tölt el, hogy legalább ennyivel hozzájárulhatok az ő fejlődéséhez.

2014.04.03. CSÜTÖRTÖK

REGGELI 7.00 óra: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1,5 dl vízbe, 2 púpozott kanál Herbalife shakepor+2,7 dl víz+ 1 doboz joghurt. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, C vitamin

TÍZÓRAI banán (Magne B6)

EBÉD sült hús, krumpli, sali. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula.

UZSONNA sajna beficcent egy kis mentolos csoki. (Magne B6)

VACSORA egy szelet pirítósra (sonkával,sajttal) volt idő, viszont hajnalban nem tudtam aludni és megettem egy friss salátakeveréket humusszal. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula és C-vitamin.

 (Később Magne B6)

2014.04.02. SZERDA

REGGELI 7.10 óra: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1,5 dl vízbe, 2 púpozott kanál Herbalife shakepor+2,7 dl víz+ 1 doboz joghurt. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, C vitamin

TÍZÓRAI kecskesajtos sonkás kenyér paradicsommal (Magne B6)

EBÉD Sovány (ha van ilyen) pörkölt paradicsommal. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula.

UZSONNA 1 alma (Magne B6)

VACSORA Időhiány miatt uaz, mint ebéd csak friss uborkával. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula és C-vitamin.

 (Később Magne B6)

2014.04.01. KEDD

Sajnos éjszakába nyúló olvasás, csöpp reggeli elalvás, és kora reggeli vérvétel miatt kimaradt az egészséges reggeli, ami nagyon hiányzik a szervezetemnek. A vitaminok szerencsére már nálam voltak, így azt be tudtam venni.

REGGELI magos kifli sonkával. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula

TÍZÓRAI cukormentes túrós batyu (Magne B6)

EBÉD Megint indiai, kövezzetek meg :-D Viszont most nem esett jól, vhogy túlfűszerezték, úgyhogy egy időre felejtős megint. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula.

UZSONNA egy banán (Magne B6)

VACSORA kecskesajtos kenyér sietősen mert fáradt és álmos voltam, ráadásul az indiai ebéd is betett, mert fájt a gyomrom tőle. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula és C-vitamin.

 (Később Magne B6)

2014.03.31. HÉTFŐ

REGGELI 6.40 óra: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1,5 dl vízbe, 2 púpozott kanál Herbalife shakepor+2,7 dl víz+ 1 doboz joghurt. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, C vitamin

TÍZÓRAI 2 alma (Magne B6)

EBÉD Spagetti carbonara Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula.

UZSONNA Kimaradt a késői ebéd miatt (Magne B6)

VACSORA paradicsom, zöldhagyma, sonka, vajas teljes kiőrlésű magos kenyér. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula és C-vitamin.

 (Később Magne B6)

2014.03.30. VASÁRNAP

REGGELI 8.00 óra: 1 kupak Herbalife Aloe vera ital belekeverve 1,5 dl vízbe, (ami kimaradt: 2 púpozott kanál Herbalife shakepor+2,7 dl víz+ 1 doboz joghurt). Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula, C vitamin. Reggelire kiflit ettem felvágottal, sajttal, paradicsommal a gyerkőc miatt.

TÍZÓRAI banán (Magne B6)

EBÉD Spenótfőzelék, saját készítésű kispizzával. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula.

UZSONNA saját készítésű kispizza

VACSORA zöldhagyma, paradicsom, retek, sajt, sonka, teljes kiőrlésű kenyér. Vitaminok: egy Herbalife multivitamin, egy Herbalife rosttabletta, egy Herbalife halolaj kapszula és C-vitamin.

(Magne B6)

süti beállítások módosítása